Skip to main content
Please wait...

Konferencija "Podrška svjedocima/žrtvama u BiH?"

Predstavnici Ureda za kvalitet Kantona Sarajevo prisustvovali su dvodnevnoj Konferenciji (održanoj 12. i 13. novembra u Sarajevu) ,,Podrška svjedocima/žrtvama u BiH?" , koju su organizovali U.G."Vive žene" Tuzla u partnerstvu sa U.G. "Medica" Zenica, Fondacijom "Udružene žene" Banja Luka i Agencijom za saradnju, edukaciju i razvoj "ACED" Banja Luka.

Konferencija je dio Projekta ,,Osiguranje pristupa pravdi za svjedoke/žrtve, kroz jačanje postojećih i uspostavljanje novih mreža podrške svjedocima u BiH", a sve u cilju unapređenja pristupa pravdi i rehabilitaciji za preživjele/svjedoke kroz pružanje blagovremene multidisciplinarne podrške kako bi se doprinijelo održivom miru u Bosni i Hercegovini.

Konferenciji su prisustvovali predstavnici udruženja žrtava, organizacije civilnog društva, predstavnici BiH i međunarodnih institucija.

Ured za kvalitet Kantona Sarajevo u srijedu, 18.11.2015. godine potpisuje Sporazum o saradnji sa ovim udruženjima kao i ministarstva: Ministarstvo za rad, socijalnu politiku, raseljena lica i izbjeglice i Ministarstvo unutrašnjih poslova.

Vrsta
ISO novosti
Objaviti na naslovnoj
Ne
Slika