Skip to main content
Please wait...

Interni audit 2015. godine

U svim certificiranim organima uprave i službama proveden je Interni audit, na osnovu Godišnjeg programa audita i Naloga za Interni audit broj: 2/15 od 09.01.2015.godine.

Ovaj audit je redovna kontrola funkcionisanja sistema upravljanja kvalitetom prema Standardu BAS EN ISO 9001:2009. Tim za Interni audit sačinjavali su uposlenici organa uprave i službi Kantona Sarajevo, koji su prošli odgovarajuću obuku i stekli određene vještine potrebne za ovu aktivnost.

Interni audit je proveden u 12 ministarstava i 9 službi Kantona Sarajevo, odnosno oko stotinu organizacionih jedinica ministarstava i službi, s ciljem utvrđivanja trenutnog stanja sistema upravljanja kvalitetom i njegove usklađenosti sa zahtjevima Standarda.

Tokom Internog audita za 2015. godinu potvrđen je aktivan odnos uposlenika u realizaciji postavljenih zahtjeva u svim organima uprave i službama KS.

Sve uočene neusklađenosti i preporuke za poboljšanje dostaviće se rukovodiocima organa uprave i službi, kako bi bile otklonjene ili provedene u određenim rokovima.

Vrsta
ISO novosti
Objaviti na naslovnoj
Ne