Skip to main content
Please wait...

Predstavljeni preliminarni rezultati "Analize programa zapošljavanja u KS u periodu 2019 - 2023."

mirza.islamovic (15, Oct 2024)

Ministarstvo za rad, socijalnu politiku, raseljena lica i izbjeglice Kantona Sarajevo, u saradnji sa Fondacijom Friedrich-Ebert-Stiftung juče je organizovalo predstavljanje preliminarih rezultata „Analize programa zapošljavanja u Kantonu Sarajevo u periodu 2019 - 2023. godina”.

Fondacija Friedrich-Ebert-Stiftung je angažovala doc.dr. Faruka Hadžića, koji je uradio “Analizu programa zapošljavanja u Kantonu Sarajevo u periodu 2019 - 2023. godina”.

Razlozi za prezentaciju preliminarih rezultata istraživanja jeste potreba da se zainteresiranim stranama u Kantonu Sarajevo prezentiraju relevantni podaci koji prikupljeni i analizirali u procesu provođenja istraživanja, a kako bi se dale eventualne sugestije i prijedlozi koji bi se trebali uzeti u obzir prilikom predstavljanja konačne “Analize programa zapošljavanja u Kantonu Sarajevo u periodu 2019 - 2023. godina”, kao i kreiranja budućih programa zapošljavanja na području Kantona Sarajevu.

Prezentaciji je prisustvovala ministrica za rad, socijalnu politiku, raseljena lica i izbjeglice Kantona Sarajevo Enda Pavić Pečenković, kao i predstavnici JU “Službe za zapošljavanje” Kantona Sarajevo, predstavnici Udruženja poslodavaca Kantona Sarajevo, Saveza samostalnih sindikata BiH- Kantonalni odbor Kantona Sarajevo, Kantonalni odbor Samostalnog sindikata osnovnog obrazovanja i odgoja Kantona Sarajevo i nevladine organizacije.

"Ova analiza je značajan dokument za resorno ministarstvo jer će biti iskorištena kao dobra osnova za dodatno unapređenje programa zapošljavanja, koji će doprinijeti smanjenju nezaposlenosti u Kantonu Sarajevo", istakla je ovom prilikom ministrica Pavić Pečenković.