Skip to main content
Please wait...

Ispraćaj učenika drugog razreda srednjih škola KS na četverodnevnu Studijsku posjetu centralnom, sjevernom i sjeveroistočnom dijelu BiH - POZIV MEDIJIMA

Poštovani,

Učenici drugog razreda srednjih škola Kantona Sarajevo SUTRA /UTORAK/ 8. oktobra 2024. godine odlaze na četverodnevnu Studijsku posjetu centralnom, sjevernom i sjeveroistočnom dijelu Bosne u sklopu posebnog programa kultura sjećanja.

Ispraćaj učenika bit će upriličen u 07:00 sati s platoa Željezničke stanice, a izjave za medije predviđene su istog dana od 06:45 do 07:00 sati.

Prisutnim novinarima i novinarkama obratit će se: Naida Hota-Muminović, ministrica za odgoj i obrazovanje Kantona Sarajevo i Senada Salihović, direktorica JU Institut za razvoj preduniverzitetskog obrazovanja KS.

Studijska posjeta ima za cilj učenje o kulturno-historijskom i prirodnom naslijeđu Bosne i Hercegovine, te razvijanje i njegovanje kulture sjećanja i kolektivne memorije kod učeničke populacije na period agresije na Bosnu i Hercegovinu, odnosno njeno učešće u antifašističkoj borbi tokom Drugog svjetskog rata, kao i na značajne historijske ličnosti iz ovih perioda. Pored toga, cilj je očuvanje raznolikosti i pluralizma BiH, poticanje dijaloga, te objektivno upoznavanje s historijskim činjenicama s namjerom izgradnje trajnog mira i suživota na ovim prostorima.

Molimo Vas da planirate dolazak Vašeg novinara i ekipe.