Skip to main content
Please wait...

Ministarstvo privrede KS objavilo preliminarne liste za tri programa

azra.djozo (27, Sep 2024)

Ministarstvo privrede KS objavilo je preliminarne liste za tri programa.

Objavljene su preliminarne liste za: Refundiranje troškova tehnološke modernizacije, uvođenja/obnavljanja standarda kvaliteta i digitalizacije poslovanja, Poticaj za nova ulaganja u tehnološku modernizaciju i primjenu standarda kvalitete i Poticaj razvoja ženskog poduzetništva.

Očekivano po ova tri javna poziva, zabilježen je rekordan broj prijava. Ukupno je pristiglo 612 prijava, što je u poređenju s prošlom godinom, kada su na dva ponovljena javna poziva imali 427 prijava, rast za 43,2%.

"Vodeći se uvjerenjem da privreda u Kantonu Sarajevo treba biti konkurentna u sve izazovnijim tržišnim uslovima, a uz razumijevanje premijera Nihada Uka i svih ministara u Vladi Kantona Sarajevo odlučili smo internim preraspodjelama u Budžetu Kantona Sarajevo osigurati dodatna sredstva za ova tri programa, tako će umjesto planirana 2 miliona KM u privredu biti vraćeno 5,2 milion KM", ističu iz Ministarstva privrede. 

Dodaju i kako ovi brojevi nisu samo statistika oni predstavljaju snagu i posvećenost naših privrednika. 

"Svaki poduzetnik koji je predao prijavu, svaka mala firma koja će zahvaljujući ovim sredstvima postati veća, dio su zajedničke misije s ciljem stvaranja snažne, stabilne i prosperitetne privrede u Kantonu Sarajevo", naglašavaju iz resornog ministarstva.

Preliminarne liste po ova tri programa možete pogledati na sljedećim linkovima: 

1. Refundiranje troškova tehnološke modernizacije, uvođenja/obnavljanja standarda kvaliteta i digitalizacije poslovanja https://mp.ks.gov.ba/aktuelno/obavjestenja/preliminarni-prijedlog-korisnika-poticajnih-sredstava-po-javnom-pozivu-za-1

2. Poticaj za nova ulaganja u tehnološku modernizaciju i primjenu standarda kvalitete https://mp.ks.gov.ba/aktuelno/obavjestenja/preliminarni-prijedlog-korisnika-poticajnih-sredstava-po-javnom-pozivu-za-0

3. Poticaj razvoja ženskog poduzetništva https://mp.ks.gov.ba/aktuelno/obavjestenja/preliminarni-prijedlog-korisnika-poticajnih-sredstava-po-javnom-pozivu-za-2.