Skip to main content
Please wait...

Ministrica Pavić Pečenković s direktorima javnih ustanova

lamija.bojadzic (24, Sep 2024)

Na sastanku ministrice za rad, socijalnu politiku, raseljena lica i izbjeglice KS Ende Pavić Pečenković s direktorima javnih ustanova iz oblasti socijalne zaštite govorilo se o osnaživanju rada ovih ustanova u smislu povećanja broja stručnih radnika, te o obezbjeđenju sredstava u budžetu za njihovo nesmetano funkcionisanje.

Ministarstvo je u 2024. godini omogućilo  dovođenje novih stručnih radnika radi efikasnijeg obavljanja poslova u ustanovama, te obezbijedilo povećanje sredstava u budžetu za realizaciju programa i projekata u ovim ustanovama.

Tema sastanaka je bila i  Uredba o određivanju visine plaća i naknada organa upravljanja i drugih organa institucija Kantona Sarajevo, kantonalnih javnih preduzeća i javnih ustanova, čiji je osnivač Kanton Sarajevo, u cilju stvaranja pretpostavke za efikasniji rad rukovodećih i upravljačkih struktura u ustanovama socijalne zaštite, a sve u konačnici radi stvaranja kvalitetnih uslova za smještaj korisnika u ove ustanove.

Resorno ministarstvo  se stavilo na raspolaganje svim javnim ustanovama socijalne zaštite, kako bi iste što efikasnije obavljale svoju djelatnost, a na zadovoljstvo krajnjih korisnika.