Skip to main content
Please wait...

Sastanak uoči početka najveće filmske smotre u regionu: Sarajevo spremno dočekuje SFF i brojne goste

benamin.turkovic (5, Aug 2024)

Premijer Kantona Sarajevo Nihad Uk i ministar komunalne privrede, infrastrukture, prostornog uređenja, građenja i zaštite okoliša Bojan Bošnjak održali su danas sastanak s rukovodstvom Sarajevo film festivala (SFF) i predstavnicima kantonalnih javnih preduzeća, resornih ministarstava i ostalih javnih službi koji pružaju podršku ovom velikom kulturnom događaju, u periodu od 16. do 23. augusta 2024. godine kada će se održati ovaj festival. 

Kako se moglo čuti na današnjem sastanku, javne službe spremno dočekuju ovogodišnje, 30. izdanje SFF-a, s obzirom na pripreme koje već dugo traju. Sugestije učesnika današnjeg sastanka bit će iskorištene za dodatna unapređenja, kako bi na što bolji način dočekali brojne goste koji u vrijeme Festivala posjećuju Sarajevo. 

Premijer Uk ovom prilikom zahvalio je predstavnicima svih preduzeća i institucija koje su agažirane za vrijeme SFF-a za sve što čine, kako bi grad u ovome periodu izgledao što bolje i kako bi građani i gosti imali što bolje usluge. Izrazio je uvjerenje da će tako biti i ove godine, pogotovo jer se radi o 30. izdanju najveće regionalne filmske smotre. 

Ministar Bošnjak je potvrdio da komunalna preduzeća iz njegovog resora čine sve kako bi ovogodišnji SFF po pitanju njihovih zaduženja protekao što bolje. 

U tom kontekstu, rečeno je da se Festival ove godine širi i na još jednu lokaciju - Marijin Dvor, te je bio potreban dodatan angažman kako bi se i na ovoj lokaciji osigurala neophodna infrastruktura.