Skip to main content
Please wait...

Uz porodice i prijatelje Udruženje „Dajte nam šansu“ obilježilo Međunarodni dan prijateljstva

lamija.bojadzic (30, Jul 2024)

Uz brojne prijatelje, u veseloj atmosferi i dobrom raspoloženju, Udruženje “Dajte nam šansu” obilježilo je danas,  30. juli - Međunarodni dan prijateljstva.

Druženju, uz igru i pjesmu, porodicama i prijateljima pridružili su se i premijer Kantona Sarajevo Nihad Uk, te ministri u Vladi KS, Enda Pavić Pečenković, Adna Mesihović, Afan Kalamujić i Kenan Magoda.

„Drago nam je što su se našem pozivu odazvali naši prijatelji i članovi Vlade, svi oni koji kroz različite aktivnosti podržavaju rad udruženja i doprinose građenju sistemskog rješenja za djecu sa poteškoćama u razvoju. Zahvaljujemo se i privatnom sektoru, brojnim domaćim i stranim kompanijama, medijima i nevladinom sektoru na razumijevanju i predanoj podršci i zajedničkoj misiji da našoj djeci i njihovim porodicama učinimo život lakšim i ljepšim. Svako od nas utiče i doprinosi da definitivno BiH bude na vrhu humano osviještenog društva“, poručila je Ines Kavalec, direktorica Udruženja koje su prije 13 godina osnovali roditelji djece s poteškoćama u razvoju, iz potrebe stvaranja boljih društvenih okolnosti za ugodniji život svojih porodica i djece.

U ovoj svečanoj atmosferi, naša najbolja skijašica Elvedina Muzaferijia je i zvanično postala ambasador ovog udruženja uz svoju poruku da uvijek moramo podržavati jedni druge, bez razlika.

Posebno zahvalnost direktorici Kavalec i svim uposlenicima, iskazao je i premijer Uk.

„Međunarodni dan prijateljstva bio je izvrstan povod da obiđem servisni centar 'Dajte nam šansu', provedem vrijeme s korisnicima usluga, ali ponajviše da se zahvalim uposlenicima, volonterima i roditeljima. Posebno se želim zahvaliti Ines Kavalec na nevjerovatnoj energiji koju zajedno s ostalim članovima udruženj, investira u naše društvo, prema najranjivijim kategorijama. Sa zadovoljstvom nastavljamo naše prijateljstvo i podršku koju pružamo servisnim centrima“, poručio je  premijer Uk.

Premijer i drugi članovi  Vlade KS bili su danas dio velike šetnje centrom Sarajeva koju je organiziralo ovo udruženje, za svoje članove, prijatelje i ostale naše sugrađane, uz današnji Međunarodni dan prijateljstva.