Skip to main content
Please wait...

Potpisani ugovori za sanaciju stambenih jedinica socijalno ugroženim kategorijama na području općine Stari Grad

lamija.bojadzic (29, Jul 2024)

 


Ministrica za rad, socijalnu politiku, raseljena lica i izbjeglice Kantona Sarajevo Enda Pavić Pečenković i načelnik Općine Stari Grad Sarajevo Irfan Čengić potpisali su danas ugovore o sanaciji stambenih jedinica za socijalno ugrožene osobe.

Ukupno su 103 porodice iz Starog Grada ostvarile pravo na dodjelu pomoći za ovu sanaciju. Rang lista sačinjena je na osnovu vrednovanja pristiglih prijava po Javnom pozivu, koji je bio raspisan 17. aprila 2024. godine.

„Ukinuli smo 'kraljevske ovlasti' načelnika da daje novac kome želi bez kriterija i javnog poziva. Usvojili smo propise, utvrdili kriterije i proceduru kako pomoći u sanaciji stambenih jedinica socijalno ugroženih porodica", istakao je načelnik Čengić.

Veliki dio sredstava obezbijedila je Vlada Kantona Sarajevo i Ministarstvo za rad, socijalnu politiku, raseljena lica i izbjeglice KS.

„Sretna sam što smo uspjeli osigurati pomoć za 103 porodice u općini Stari Grad Sarajevo. Ova sredstva će omogućiti sanaciju stambenih jedinica i poboljšanje životnih uslova socijalno ugroženim kategorijama. Projekt je rezultat zajedničkog napora kantonalnih i lokalnih vlasti i zato ćemo se uvijek truditi podržavati naše sugrađane i raditi na poboljšanju kvalitete života u našoj zajednici", naglasila je ministrica Pavić Pečenković.