Skip to main content
Please wait...

Podrškom kreiranju HUBSA platforme, Vlada Kantona Sarajevo podiže i jača studentski standard

mirza.islamovic (25, Jul 2024)

Premijer Kantona Sarajevo Nihad Uk, posjetio je Homework HUB gdje su mu predstavljeni rezultati HUBSA projekta. Kroz svoja izlaganja, mlade kolege su naglasile važnost razvijanja i realizacije ovakvih i sličnih aktivnosti u cilju promocije Sarajeva kao studentskog grada.

Posebna pažnja bila je usmjerena na predstavljanje HUBSA aplikacije, koja na jednom mjestu nudi sve potrebne informacije budućim i trenutnim studentima i studenticama u Sarajevu, od dostupnih programa na univerzitetima, javnim i privatnim, nužnih servisnih informacija do “prijatelja za učenje”, gdje studenti i studentice mogu bilježiti sve ono što se tiče njihovog studiranja.

HUBSA platforma (www.hubsa.ba) služit će svim univerzitetima kao mjesto za promociju i kreiranje novog okruženja informisanja za sve buduće i trenutne studentice i studente.

"Vlada Kantona Sarajevo putem Ministarstva za nauku, visoko obrazovanje i mlade, zajedno sa Udruženjem za razvoj obrazovanja, nauke i inovacija i Homework HUB, realizovala je projekt ove platforme. To je tek jedan u nizu projekata kojim želimo značajnije podići studentske i omladinske standarde u Sarajevu. Do početka školske godine realizovat ćemo još jednu značajnu aktivnost kojom studentima planiramo olakšati studentske dane i unaprijediti njihov standard života", poručio je premijer Uk.