Skip to main content
Please wait...

Podrška Ministarstva kulture i sporta KS odbojkašicama "Igman" na evropskoj sceni

mediha.zugic (15, Jul 2024)

Ženski odbojkaški klub „Igman“ Ilidža završio je sezonu na fantastičan način, osvojivši treće mjesto u Premijer ligi Bosne i Hercegovine za žene. Ovim izvanrednim rezultatom klub je obezbijedio svoje mjesto na evropskoj sceni za sezonu 2024/2025, gdje će predstavljati Bosnu i Hercegovinu u CEV Challenge Cupu u Turskoj.

Pored uspjeha u Premijer ligi, ekipa Igmana je također osvojila Kup Federacije BiH, čime je dodatno potvrdila svoj status kao jedan od vodećih sportskih kolektiva u zemlji.

Ministar kulture i sporta Kantona Sarajevo Kenan Magoda, upriličio je protekle sedmice prijem za odbojkašice Igmana, trenericu Adisu Divoš i članove stručnog štaba. Ovaj događaj je bio prilika za čestitanje na impresivnim rezultatima i razgovor o budućim izazovima. Prijemu je prisustvovao i načelnik Općine Ilidža Nermin Muzur. 

Ministar Magoda je pohvalio postignuća kluba i izrazio uvjerenje da je vrijeme za dalji  iskorak na evropskoj sceni. 

„Ova generacija djevojaka je ostvarila fantastičan uspjeh. Želim vam da i dalje gradite pobjednički mentalitet i timski duh koji ste pokazale. Podrška koju ćete dobiti od Ministarstva kulture i sporta KS biće najveća do sada. Načelnik Muzur i ja cijenimo vaše uspjehe i obezbijedit ćemo potrebna sredstva za vaš odlazak i učešće na evropskom takmičenju. Spremite se najbolje što možete i predstavite naš kanton i zemlju u najljepšem svjetlu“, poručio je ministar Magoda. 

U sklopu daljnjeg razvoja sportskih uslova, zahvaljujući podršci Ministarstva kulture i sporta i viziji načelnika Nermina Muzura, uskoro će biti završena nova sportska dvorana u Hrasnici. Ova dvorana će omogućiti igračicama Igmana bolje uslove za trening i pripreme, te će biti pogodna za međunarodne odbojkaške utakmice, kao i domaća prvenstva.

„Dvorana će ispunjavati sve najviše standarde za odbojku i time ćemo podići uslove treniranja na najviši nivo. Očekujemo od vas još veći angažman i rezultate. Odbojka u Kantonu Sarajevo će se vratiti na velika vrata, a mi ćemo vam biti snažan vjetar u leđa u ostvarivanju svih vaših ciljeva“, naglasio je načelnik Muzur.

Menadžment kluba je zahvalio ministru Magodi na prijemu i motivaciji, te na otvorenosti i susretljivosti. Dodali su da zahvaljujući kontinuiranoj podršci i viziji ministra Magode i načelnika Muzura, budućnost odbojke u našem kantonu i zemlji izgleda izuzetno svijetla.