Skip to main content
Please wait...

Regionalna košarka ponovno zasjala u Sarajevu, KK "Bosna" i Ministarstvo kulture i sporta KS najavljuju dugoročno partnerstvo

mirza.islamovic (12, Jul 2024)

U protekloj sezoni, košarkaši Bosne ostvarili su izuzetan uspjeh osvajanjem Kupa "Mirza Delibašić", čime su se vratili u vrh bosanskohercegovačke klupske košarke. Uz ovaj veliki trijumf, klub je zauzeo treće mjesto u borbi za titulu prvaka BiH, te je sudjelovao u kvalifikacijama za ABA2 ligu.

Zahvaljujući predanosti igrača, stručnog tima te podršci Ministarstva kulture i sporta Kantona Sarajevo, regionalna košarka ponovno je zasjala u Sarajevu.

Danas je u prostorijama Košarkaškog kluba "Bosna" održana zajednička konferencija Ministarstva kulture i sporta Kantona Sarajevo i KK "Bosna", na kojoj su najavljeni planovi za predstojeće aktivnosti te dogovorena dugoročna saradnja i partnerstvo između Ministarstva i Kluba.

Ministar kulture i sporta Kantona Sarajevo Kenan Magoda, istakao je ponos zbog povratka košarke u Sarajevo, te najavio ambiciozne ciljeve koje će Ministarstvo podržati.

"Ponosan sam na povratak sjaja ‘Bosne’. Rad, trud i posvećenost igrača, stručnog tima i Uprave, predvođene predsjednikom Dubravkom Barbarićem, ključni su za uspjeh. Ministarstvo je u protekle dvije godine značajno pojačalo svoju podršku, a sada ćemo je dodatno ojačati. Ovo je važan korak ka stabilnosti i kontinuitetu u razvoju mladih košarkaša, promovirajući sport i zdrav život među mladima", naglasio je ministar Magode.

Ministar je također istaknuo sjajnu sezonu razvojnog tima KK "Bosna", koji je ostvario 26 uzastopnih pobjeda i osvojio ligu prvaka A2 lige jug, čime je potvrđena svijetla budućnost "Bosne" i košarke u Sarajevu.

Predsjednik KK "Bosna" Sarajevo, Dubravko Barbarić, najavio je pripreme prvog tima za nadolazeću sezonu i istaknuo važnost nastupa u ABA2 ligi kao najveći izazov.

"Podrška Ministarstva nama je od ključne važnosti. Zahvaljujući njoj, ostvarili smo značajne sportske uspjehe, uključujući povratak Kupa BiH u Sarajevo nakon 14 godina. Posebno cijenimo poboljšanu saradnju s Ministarstvom od dolaska ministra Magode na ovu funkciju", rekao je Barbarić, naglašavajući kako je javna podrška i saradnja s gradskim i državnim institucijama ključna za daljnji napredak.

Iz KK "Bosna" su najavili i važna pojačanja, te su danas ugovore potpisali perspektivni mladi košarkaši, Drago Božić, kadetski reprezentativac i Ajdin Delić, juniorski reprezentativac BiH.