Skip to main content
Please wait...

Ministarstvo kulture i sporta KS će biti vjetar u leđa ka ostvarenju konačnog cilja bh. reprezentativca u brzom klizanju Tarika Omeragića na putu ka ZOI Milano 2026.

azra.djozo (9, Jul 2024)

Ministarstvo kulture i sporta Kantona Sarajevo s ponosom je pružilo podršku bh. reprezentativcu u brzom klizanju na kratke staze Tariku Omeragiću, u ostvarivanju njegovog velikog sna - nastup na Zimskim olimpijskim igrama u Milanu 2026. godine.

 

Tarik Omeragić, dvadesetšestogodišnji član Klizačkog kluba "Bosna", svojom predanošću i talentom već dugi niz godina osvaja srca ljubitelja sporta u Bosni i Hercegovini. Sa šest godina iskustva na evropskim i svjetskim prvenstvima, Tarik je postavio visoke standarde u brzom klizanju na kratke staze.

Ministar kulture i sporta Kantona Sarajevo Kenan Magoda,danas je održao sastanak s Tarikom kako bi razmotrili strategije i pripreme za kvalifikacije za ZOI Milano.

Razumijevajući kompleksnost ovog sporta i izazove koje nosi, ministar Magoda je izrazio punu podršku Tarikovim naporima.

"Tarik Omeragić već je postigao izuzetne rezultate u svojoj karijeri, što ga čini jednim od najperspektivnijih sportista u Bosni i Hercegovini. Njegova dosadašnja dostignuća, uključujući nedavno 16. mjesto na Svjetskom prvenstvu u Roterdamu 2024. godine, što je drugi najbolji rezultat BiH na Svjetskim prvenstvima u zimskim sportovima, govore o njegovom izuzetnom talentu i predanosti. Ministarstvo kulture i sporta Kantona Sarajevo posvećeno je pružanju svake moguće podrške, uključujući finansijsku podršku za njegove pripreme u inostranstvu. Vjerujemo da će Tarik uspjeti ostvariti svoj san i predstavljati Bosnu i Hercegovinu na najvišem nivou, a njegov uspjeh neće biti samo lični trijumf, već i ponos cijele zemlje", izjavio je ministar Magoda.

Tarik Omeragić je kao junior osvojio više od 40 medalja na međunarodnim takmičenjima, uključujući tri kvalifikacije u najboljih 16 u Evropi. Sa nadolazećim nastupima na Svjetskom kupu u raznim dijelovima svijeta, Tariku se pruža prilika da dodatno pokaže svoje sposobnosti i pripremi se za kvalifikacije za ZOI Milano.