Skip to main content
Please wait...

Centralna svečanost „Predškolskih dana“ – poziv medijima

Sarajevo, 04.06.2024. godine

Poštovane kolegice i kolege,

Obavještavamo vas da će sutra /SRIJEDA/, 05.06.2024. godine, od 11:00 do 12:00 sati na otvorenoj sceni Centra za sport i rekreaciju “Safet Zajko” u Halilovićima biti održana centralna svečanost revije kulturno-umjetničkog stvaralaštva djece predškolskih ustanova i ustanova za specijalni odgoj i obrazovanje Kantona Sarajevo „Predškolski dani“.

Tokom trećeg dana ove manifestacije, koji je nazvan "Igrajmo se zajedno", planiran je muzički program koji izvode djeca iz Obaveznog programa za djecu u godini pred polazak u školu, te

izložba didaktičkog materijala „Igrajmo se zajedno!“, kao vid društvene igre koju su odgajatelji, roditelji  i djeca napravili od raznovrsnog materijala u predškolskim ustanovama/podružnicama i Ustanovama za specijalni odgoj i obrazovanje Kantona Sarajevo.

Na početku događaja planirano je i obraćanje ministrice za odgoj i obrazovanje KS Naide Hota-Muminović, direktorice Instituta za razvoj preduniverzitetskog obrazovanja KS Senade Salihović, te direktorice JU “Djeca Sarajeva” Ilde Bekrić.

Pozivamo vas da medijski popratite ovaj događaj.

Služba za protokol i press KS