Skip to main content
Please wait...

Ministar Kenan Magoda otvorio Evropsko prvenstvo u mininogometu u Sarajevu

mediha.zugic (2, Jun 2024)

Evropsko prvenstvo u mininogometu sinoć je zvanično otvoreno u sarajevskoj Skenderiji.

Čast da otvori turnir pripala je ministru kulture i sporta Kantona Sarajevo Kenanu Magodi, koji je gostima iz više od 20 evropskih mininogometnih reprezentacija poželio dobrodošlicu u Kanton Sarajevo.

“Ovo je trenutak radosti i ponosa za Vladu i Ministarstvo kulture i sporta Kantona Sarajevo, jer je Kanton Sarajevo danas postao domaćin jednog od najvažnijih sportskih događaja u Evropi. Želim da našim gostima Sarajevo i ovo prvenstvo ostanu u lijepom sjećanju”, poručio je ministar Magoda.

Iskazao je zahvalnost i organizatorima na njihovom trudu i energiji koju su uložili kako bi ovo prvenstvo postalo stvarnost.

“Ova manifestacija nije samo sportsko natjecanje, već je i simbol jedinstva, zajedništva i gostoprimstva. Upravo ovakvi događaji imaju moć da nas povežu i inspiriraju, te da istaknu ljepotu različitosti koja obogaćuje naš svijet”, rekao je ministar Magoda, te pozvao sve sugrađane da dođu u Skenderiju i podrže našu reprezentaciju.

Uz ministra Magodu, turnir su svečano otvorili i velike bh. nogometne zvijezde Edin Džeko i Emir Spahić.

Naša reprezentacija svoj prvi susret igrala je sinoć protiv Albanije, te slavila rezultatom 3:2.

Grupna faza takmičenja počela je danas, a igrat će se do 4. juna, te nokaut faza od 5. do 7. juna, dok su susret za treće mjesto i veliko finale zakazani za 8. juni 2024. godine.