Skip to main content
Please wait...

MINISTRICA MESIHOVIĆ POTPISALA SPORAZUM O SUFINANSIRANJU PROGRAMA ZA PROMOCIJU SPORTA MEĐU MLADIMA KS KROZ AKTIVNOSTI OMLADINSKOG PROGRAMA FUDBALSKOG KLUBA “ŽELJEZNIČAR”

mediha.zugic (30, May 2024)

U okviru zajedničkog programa podrške mladima, ministrica za nauku, visoko obrazovanje i mlade Kantona Sarajevo, prof.dr. Adna Mesihović, te ministar finansija Kantona Sarajevo, dr. Afan Kalamujić posjetili su Fudbalski klub Željezničar i potpisali Sporazum o značajnoj finansijskoj podršci omladinskom pogonu kluba.
 
Kako je istakla ministrica Mesihović, potpisivanje Sporazuma s predstavnicima FK Željezničar, predstavlja realizaciju programa koji imaju za cilj usavršavanje i promociju sportskih vrijednosti među mladima, s posebnim fokusom na Akcioni plan Strategije prema mladima Kantona Sarajevo.

“Ovaj sporazum predstavlja našu posvećenost razvoju mladih talenata i budućih sportskih profesionalaca. Potpisivanjem ovog sporazuma, kroz podršku mladim sportistima, Ministarstvo je krenulo u realizaciju ciljeva iz Akcionog plana Strategije za mlade Kantona Sarajevo. Vjerujem da će ova podrška omogućiti mladim sportistima da ostvare svoj puni potencijal”, istakla je ministrica Mesihović.

Partner u provedbi projekta je i Ministarstvo finansija KS, na čelu s ministrom Kalamujićem, koji ističe važnost motivisanja mladih za bavljenje sportom i fizičkom aktivnošću, te naglašava važnost promocije sporta za Kanton Sarajevo. 
 
“Osobito mi je zadovoljstvo da podržavamo ovakve projekte jer vjerujemo da razvoj mladih talenata predstavlja osnovu razvoja prvog tima, te reprezentacije, kao i zdravog fizičkog i mentalnog razvoja mladih", naglasio je ministar Kalamujić.

Direktorica FK Željezničar Amira Uzunović se zahvalila Vladi Kantona Sarajevo i ministrima na podršci, i istakla važnost ulaganja u mlade i sport, te naglasila da podrška ovakvim projektima pomaže razvoju fizičke i psihofizičke aktivnosti kod mladih i kao takva je od izuzetne važnosti za društvo u cjelini.

Ministri su se zahvalili na prijemu, te je sastanak završen tako što su se prisutni složili da podrška mladima ostaje njihov prioritet, jer samo kroz ulaganje u mlade može se osigurati svijetlija budućnost bh. sporta.