Skip to main content
Please wait...

Panel diskusija "Novi okviri stambene politike u Kantonu Sarajevo" - POZIV MEDIJIMA

Poštovane kolegice i kolege,

obavještavamo vas da će se sutra /PETAK/, 24. maja 2024. godine, s početkom u 10:00 sati, na Mašinskom fakultetu Univerziteta u Sarajevu održati panel diskusija o temi “Novi okviri stambene politike u Kantonu Sarajevo”, u organizaciji Ministarstva komunalne privrede, infrastrukture, prostornog uređenja, građenja i zaštite okoliša Kantona Sarajevo.

Cilj ove diskusije jeste sveobuhvatan uvid u dosadašnje prakse, iskustva u Kantonu Sarajevo i na međunarodnom nivou, ali i definisanje novih smjernica za eventualne izmjene, dopune ili donošenje potrebnih mjera Vlade Kantona Sarajevo prema ovoj oblasti u okviru čega su i načini subvencioniranja.

Izjave za medije su predviđene u 11:00 sati, a u nastavku dostavljamo detaljan Program panel diskusije.

10:00 do 10:15 - Otvaranje i obraćanja premijera Kantona Sarajevo Nihada Uka, ministra komunalne privrede, infrastrukture, prostornog uređenja, građenja i zaštite okoliša KS Bojana Bošnjaka i ministrice za nauku, visoko obrazovanje i mlade KS Adne Mesihović;

10:15 do 11:00 - Izlaganje panelista:

- doc.dr.sc. Mirza Hebib (Pravni fakultet UNSA) - “Pravni okvir i modeli stambenog zbrinjavanja”,

-MA iur. Lejla Ramić (Pravni fakultet UNSA, viša asistentica) “Stambeno tržište u Kantonu Sarajevo – aktuelni izazovi mladih”

11:00 do 11:20 - Izjave za medije i pauza za osvježenje;

11:20 do 11:50 Izlaganje panelista:

 - MA Amela Zeherović (Općina Vogošća) “Novi okvir stambene politike politike u Kantonu Sarajevo, perspektive s nivoa lokalne samouprave”;

 - dipl. iur Kenan Dinar (Uprava za stambena pritanja Kantona Sarajevo, direktor) “Programi subvencioniranja rješavanja stambenog pitanja mladih u Kantonu Sarajevo 2017-2023.”

Panelisti su na osnovu realiziranih projekata i dosadašnjih profesionalnih iskustava iz ove oblasti radili detaljna istraživanja na ove teme.

11:50-12:30 - Diskusija;

12:30-13:00 - Evaluacija prijedloga.

 

Molimo da u skladu s vašim mogućnostima propratite ovaj događaj.

 

Srdačan pozdrav!

 

Služba za protokol i press KS