Skip to main content
Please wait...

Iz Hrasnice u ponedjeljak nastavak proljetne akcije čišćenja Kantona Sarajevo za Općinu Ilidža - poziv medijima

Iz Hrasnice u ponedjeljak nastavak proljetne akcije čišćenja Kantona Sarajevo za Općinu Ilidža - "Sarajeco"

 

 

Ministarstvo komunalne privrede, infrastrukture, prostornog uređenja, građenja i zaštite okoliša Kantona Sarajevo obavještava javnost, posebno građane Općine Ilidža da će u ponedjeljak 20. maja 2024. godine uslijediti nastavak proljetne akcije čišćenja Kantona Sarajevo - "Sarajeco".

 

Planirano je da prigodnim obraćanjem nastavak akcije obilježe Bojan Bošnjak resorni ministar i načelnik Općine Ilidža Nermin Muzur.

 

Mjesto okupljanja i smotra komunalnih preduzeća je na platou ispred Doma kulture u Hrasnici sa početkom u 7:00h. 

 

U okviru ove akcije koja će trajati pet dana, radnici komunalnih preduzeća će u mjesnim zajednicama Općine Ilidža pojačano vršiti uklanjanje divljih deponija, odvoz otpada, pročepljavanje odvodnih sistema, uređenje javnih zelenih površina i svih drugih aktivnosti koje su predviđene Operativnim planom akcije za ovu općinu.

 

S tim u vezi resorno ministarstvo poziva i građane da se u okviru svojih mogućnosti priključe navedenoj akciji kako bi zajedničkim snagama pokušali ovaj dio Kantona Sarajevo učiniti čišćim. 

 

Akciji se između ostalih pridružuju ekipe lokalnog JP "Ilidža" d.o.o. koje se također bave održavanjem javne čistoće i drugim komunalnim djelatnostima. 

 

Kao i u općinama Centar, Stari Grad, Novo Sarajevo i Novi Grad, u akciji učestvuju preduzeća čiji je osnivač Kanton Sarajevo a to su KJKP Rad, KJKP Park, JKP Vodovod i kanalizacija, KJU za zaštićena područja KS, KJKP Pokop, te Civilna zaštita Općine Ilidža.