Skip to main content
Please wait...

Potpisivanje sporazuma za projekte vodosnabdijevanja vrijedne više od sedam miliona KM - poziv medijima

Poštovane kolegice i kolege,

 

Obavještavamo Vas da će sutra /petak/, 19.04.2024. godine, u 09:00 sati ministar komunalne privrede, infrastrukture, prostornog uređenja, građenja i zaštite okoliša Kantona Sarajevo Bojan Bošnjak potpisati sporazume s načelnicima, odnosno predstavnicima općina s područja Kantona Sarajevo za realizaciju Programa utroška sredstava prikupljenih vodnih naknada za projekte iz oblasti vodosnabdjevanja, smanjenja gubitka vode, rekonstrukcije kanalizacione mreže i poboljšanja odvodnje otpadnih voda izgradnjom objekata za zaštitu voda od zagađivanja na području Kantona Sarajevo.

Potpisivanje će se održati u sali Vlada KS, na prvom spratu zgrade Kantona Sarajevo.

Za sufinansiranje projekata od značaja za općine Kantona Sarajevo, čija je realizacija planirana s korisnicima sredstava na području KS i Zavoda za izgradnju KS u 2024. godini, Ministarstvo komunalne privrede, infrastrukture, prostornog uređenja, građenja i zaštite okoliša KS osiguralo je sredstava u iznosu od 7.628.201 KM, uključujući i razgraničena sredstva iz prethodnih godina.

Ovim programom je definisan popis odabranih projekata, način realizacije i praćenja programa, učesnici u realizaciji i finansijska sredstva za realizaciju.

Molimo Vas da planirate dolazak Vašeg novinara i ekipe.

 

Srdačan pozdrav,

 

Služba za protokol i press KS