Skip to main content
Please wait...

Potpisivanje sporazuma o sufinansiranju zajedničke komunalne potrošnje - poziv medijima

Poštovane kolegice i kolege,

 

Obavještavamo Vas da će se sutra /utorak/, 12. marta 2024. godine, u 12:00 sati, u namjenskom prostoru za obraćanje medijima održati potpisivanje sporazuma o sufinansiranju zajedničke komunalne potrošnje.

Sporazume će potpisati ministar komunalne privrede, infrastrukture, prostornog uređenja, građenja i zaštite okoliša Bojan Bošnjak i direktori kantonalnih javnih komunalnih preduzeća: Vodovod i kanalizacija d.o.o, Pokop d.o.o, Park d.o.o, Rad d.o.o. i javnih komunalnih preduzeća „Komunalac“ Hadžići, „Vodostan“ Ilijaš i „Trnovo“ Trnovo.

Vrijednost sporazuma koji će biti potpisani iznosi cca 30 miliona KM i za ovaj iznos javna komunalna preduzeća će obaviti poslove za potrebe Vlade Kantona Sarajevo i resornog ministarstva.

Nakon potpisivanja sporazuma bit će upriličena press konferencija na kojoj će prisutni predstavnici medija biti u mogućnosti postavljati pitanja iz nadležnosti kantonalnih javnih komunalnih preduzeća ministru i direktorima navedenih preduzeća.

Odgovori na sva postavljena pitanja doprinijet će približavanju javnosti rada svih kantonalnih javnih komunalnih preduzeća iz nadležnosti ovog ministarstva, te unapređenju njihove transparentnosti.

 

Molimo da planirate dolazak Vašeg novinara i ekipe.

 

Srdačan pozdrav,

 

Služba za protokol i press KS