Skip to main content
Please wait...

Medijsko izvještavanje u najboljem interesu djeteta - poziv za glavne i odgovorne urednike i novinare

Sarajevo, 08.03.2024. godine

Poštovani,

Nakon strašnih događaja u bliskom susjedstvu, odnosno masovne pucnjave u školi u Beogradu, Vlada Kantona Sarajevo je pokrenula opsežne aktivnosti za sistemsko unapređenje sigurnosti učenika, ali i organizaciji koordinirane multisektorske reakcije nadležnih institucija na potencijalne krizne, iznenadne situacije u odgojno-obrazovnim ustanovama KS.

Nakon upravo obavljenih obuka za školsko osoblje, učenike i roditelje, za policijske službenike i pravosudne organe, te socijalne i zdravstvene službe, želimo Vas informisati o dostignutim standardima u zaštiti učenika, te i Vas uključiti da budete veoma važan dio sistema zaštite i dobrobiti naših mladih sugrađana.

S tim ciljem, u organizaciji Ministarstva za odgoj i obrazovanje Kantona Sarajevo i UNICEF-a BiH, bit će upriličene konsultacije na temu „Medijsko izvještavanje u najboljem interesu djeteta“.

Učesnici će biti renomirani stručnjaci iz svih segmenata sistema koji će podijeliti s nama svoja višedecinijska iskustva, razgovarat ćemo o ranijim ali i aktuelnim slučajevima vršnjačkog nasilja, a imat ćete jedinstvenu priliku da dobijete cjelovite odgovore na sva pitanja.

Konsultacije će biti održane u petak, 15.03.2024. godine, s početkom u 9.00 sati, u atriju hotela Europe.

U prilogu ćete naći agendu i imena učesnika navedenih institucija, a Vas ljubazno molimo da obavezno, najkasnije do utorka, 12.03.2024. godine do 14.00 sati,  na e-mail press@vlada.ks.gov.ba javite imena i funkcije osoba koji će učestvovati u ime Vašeg medija i time osigurate svoje mjesto na ovom događaju.

Hvala unaprijed

Služba za protokol i press KS