Skip to main content
Please wait...

Ministru Osmanoviću uručena zahvalnica Udruženja boraca Specijalne jedinice Armije RBiH KS

mediha.zugic (21, Feb 2024)

Ministar za boračka pitanja Kantona Sarajevo Omer Osmanović održao je danas radni sastanak s predstavnicima Udruženja boraca (UB) Specijalne jedinice Armije RBiH Kantona Sarajevo, s kojima je prvenstveno razgovarao o stvaranju uvjeta za rad tog udruženja, ali i poboljšanju statusa branitelja ove jedinice.

Također je precizirana realizacija projekata koje će u narednom periodu provoditi Udruženje na području Kantona Sarajevo, a sve u cilju njegovanja kulture sjećanja na protekli odbrambeno-oslobodilački rat.

Ovom prilikom, predsjednik Udruženja Emir Sukić uručio je zahvalnicu ministru Osmanoviću za izuzetan doprinos i  podršku radu i djelovanju Udruženja boraca Specijalne jedinice Armije RBiH Kantona Sarajevo.

Kako je istakao ministar Osmanović, širenje istine o odbrani je prioritet svih nas.

''Zahvalio bih se predstavnicima Udruženja za čast koju su mi ukazali, te istovremeno želim istaći kako podrška projektima koji njeguju kuturu sjećanja na odbrambeno-oslobodilački period neće izostati ni ubuduće. Danas smo imali prilike razgovarati i o realizaciji projekta izgradnje spomen-ploče na mjestu prvog ustrojavanja Brigade i polaganja zakletve, koja će služiti kao podsjetnik snažnom otporu ne samo ove jedinice, nego i svih građana Sarajeva. Kao što to volim istaći svaki put, slobodu smo skupo platili i moramo se stalno podsjećati koja je bila cijena te slobode, a ovakvi projekti su prilika da zajednički pamtimo'', kazao je ministar Osmanović.