Skip to main content
Please wait...

Obilježavanje Dana sjećanja na sve ubijene i ranjene građane Sarajeva u agresiji u periodu 1992-1995 - POZIV MEDIJIMA

U povodu obilježavanja 5. februara - Dana sjećanja na sve ubijene i ranjene građane Sarajeva u agresiji u periodu 1992-1995. godine i 30. godišnjice stradanja naših sugrađana na pijaci Markale, obavještavamo vas da Kanton Sarajevo u PONEDJELJAK, 05. februara 2024. godine, organizuje polaganje cvijeća na Spomen obilježju ubijenim sugrađanima na pijaci Markale i Zajedničku komemorativnu sjednicu Skupštine Kantona Sarajevo, Gradskog vijeća Sarajeva i općinskih vijeća općina sa područja Kantona Sarajevo sa slijedećom satnicom:

12.00 sati - Polaganje cvijeća na spomen obilježje na pijaci Markale (30. godišnjica masakra građana na pijaci Markale, kada je ubijeno 68 i ranjena 142 naša sugrađana).

12.30 sati - Zajednička komemorativna sjednica Skupštine Kantona Sarajevo, Gradskog vijeća Sarajeva i općinskih vijeća općina sa područja Kantona Sarajevo koja će se održati u Narodnom pozorištu Sarajevo.

Podsjećamo, Skupština Kantona Sarajevo je proglasila 5. februar (dan masakra građana Sarajeva na pijaci Markale) - Danom sjećanja na sve ubijene i ranjene građane Sarajeva od agresora u periodu opsade 1992-1995. godine koji se obilježava: "programima komemorativnog sadržaja sa odgovarajućim protokolarnim aktivnostima".

Molimo Vas da planirate dolazak Vašeg novinara i ekipe.