Skip to main content
Please wait...

Održan nastavak 13. radne sjednice Skupštine KS

mediha.zugic (29, Jan 2024)

Na nastavku 13. radne sjednice, Skupština Kantona Sarajevo danas je je dala saglasnost na provođenje statusne promjene u okviru Univerziteta u Sarajevu u skladu sa Elaboratom o opravdanosti odvajanja Univerziteta u Sarajevu – Stomatološkog fakulteta sa stomatološkim kliničkim centrom na dvije članice: Univerzitet u Sarajevu – Stomatološki fakultet i Univerzitet u Sarajevu - Stomatološki klinički centar.

Skupština je donijela i Odluku o davanju saglasnosti na Nacrt ugovora o zakupu poslovnog prostora Općine Centar u ulici Dalmatinska 2/III za potrebe rada Turističke zajednice KS.

Data je i saglasnost na Godišnji plan i program rada Javne ustanove Institut za razvoj preduniverzitetskog obrazovanja Kantona Sarajevo s finansijskim planom za 2024. godinu, a  usvojen je i Prijedlog odluke o usvajanju „Bilansa energetskih potreba Kantona Sarajevo za 2023. godinu”.

U izvještajnom dijelu sjednice, usvojen je Izvještaj o implementaciji Odluke o proširenom obimu prava za korištenje medicinskih sredstava i lijekova za ratne vojne invalide s područja Kantona Sarajevo za 2022. godinu.

Također je usvojen Izvještaj o izvršenju sankcija u Kantonu Sarajevo za 2022. godinu, Izvještaj o radu Univerziteta u Sarajevu za istu godinu s Programom rada za 2023. godinu (sa Izvještajem o finansijskom poslovanju UNSA i Izvještajem  o radu i finansijskim izvještajem članica Univerziteta u Sarajevu za 2022. godinu), te prihvaćena Informacija o finansijskom poslovanju javnih ustanova iz oblasti predškolskog, osnovnog i srednjeg obrazovanja za 2022. godinu.

Izvještaj o snabdjevenosti Kantona Sarajevo lijekovima i sanitetskim materijalom u 2022. godini s osvrtom na implementaciju Liste lijekova koji se propisuju i izdaju na teret sredstava obaveznog zdravstvenog osiguranja, kroz funkcionisanje Mreže farmaceutske djelatnosti-apoteka, s prijedlogom mjera i aktivnosti, Skupština nije usvojila.

Ovim je iscrpljen dnevni red, te je okončana 13. radna sjednica Skupštine. O nastavku 11. radne sjednice, kao i terminu održavanja naredne nove sjednice, javnost će biti blagovremeno obaviještena.