Skip to main content
Please wait...

Održana donatorska večer Udruženja “Srce za djecu oboljelu od raka” u saradnji sa Lions Club “Sarajavo Centar”

mirza.islamovic (20, Dec 2023)

Donatorska večer “Pruži ruku za bolju budućnost!” Udruženja “Srce za djecu oboljelu od raka” organizirana u saradnji sa Lions Club “Sarajavo Centar” održana je sinoć. Ona je imala za cilj prikupljanje novčanih sredstava za pokretanje Projekta uspostavljanja sistema praćenja ranih i kasnih posljedica liječenja, te prevencije nastanka novih malignih bolesti kod djece koji su u djetinjstvu liječeni od malignih bolesti. 

Ova večer okupila je brojne istaknute zvanice među kojima su bili i premijer Kantona Sarajevo Nihad Uk, predstavnici Ministarstva zdravstva KS, te načelnik Općine Centar Srđan Mandić. 

Upriličena je aukcija u okviru koje su prisutni imali priliku licitirati nekoliko različitih vrijednih umjetnina i sportskih dresova s potpisima, te na ovaj način donirati sredstva za ranije spomenuti projekt Udruženja. 

Podsjećamo, nedavno je Kanton Sarajevo proglasilo Udruženje "Srce za djecu koja boluju od raka" od posebnog  interesa za Kanton Sarajevo, dok je Ministarstvo zdravstva u ovoj godini dodijelilo sredstva za finansiranje projekata oba udruženja, koji su bili organizatori ove večeri.