Skip to main content
Please wait...

Ministar Magoda i premijer Uk ugostili bh. šampiona u karateu Anesa Bostandžića

azra.djozo (20, Dec 2023)

Ministar kulture i sporta Kantona Sarajevo Kenan Magoda i premijer Kantona Sarajevo Nihad Uk upriličili su danas prijem za Anesa Bostandžića, člana Karate kluba Champion i reprezentativca Bosne i Hercegovine, koji je na nedavno završenim Svjetskim igrama u borilačkim sportovima u Saudijskoj Arabiji osvojio bronzanu medalju u kategoriji +84.

Na ovom takmičenju učestvovalo je samo osam najboljih takmičara u svim kategorijama u svim borilačkim sportovima, te je ovo veliki uspjeh za Bosnu i Hercegovinu.

Uz čestitku za iznimne rezultate koje je do sada ostvario, ministar Magoda je u ime Ministarstva kulture i sporta KS iskazao Anesu snažnu podršku na takmičenjima koja ima naredne godine, a to su Premijer liga u Parizu, a potom Evropsko prvenstvo u Gruziji.

"Anes je prvak države i Balkana, te osvajač i finalista mnogih svjetskih liga na što sam iznimno ponosan. Sretan sam što u našoj zemlji stasavaju nove generacije sportista i šampiona poput njega, i što smo podržali rad ovako talentiranog sportiste. Siguran sam da ćeš i dalje nastaviti svoj izvrstan sportski put, a Ministarstvo kulture i sporta KS će biti velika podrška na tvom putu", poručio je ministar Magoda.

Premijer Uk je poručio da mu je bila čast ugostiti našeg uspješnog sportistu, koji svojim sportskim uspjesima na najbolji način promovira Bosnu i Hercegovinu.

"Vrhunski spotisti poput Anesa su najbolji ambasadori Kantona Sarajevo i naše države, stoga će u Vladi Kantona Sarajevo uvijek imati snažnu podršku", rekao je premijer Uk.