Skip to main content
Please wait...

Udruženje ,,Generacija” održalo praznični bazar osoba treće životne dobi

lamija.bojadzic (13, Dec 2023)

Praznični bazar ,,Ljubav i kreativnost treće dobi kroz ručne radove” Udruženja za promociju i unapređenje zdravlja ,,Generacija” održan je danas, a prisustvovali su mu ministar zdravstva Kantona Sarajevo Enis Hasanović i ministrica za rad, socijalnu politiku, raseljena lica i izbjeglice KS Enda Pavić Pečenković. 

S predsjednikom Udruženja Mahirom Selmanovićem i korisnicima Centra ,,Generacija” razgovaralo se o njihovim aktivnostima, radu i načinima saradnje i podrške resornih ministarstava.

Ministri su iskazali opredjeljenje kontinuiranoj saradnji na projektima ovog udruženja, uz uključivanje lokalnih zajednica koje su najznačajnije za procese kvalitetnog provođenja njihovih aktivnosti, a koje je od velikog značaja za građane treće životne dobi u Kantonu Sarajevo. 

Dogovoren je ponovni susret s predstavnicima lokalnih zajednica nakon praznika, kako bi se razgovaralo o projektima u koje se mogu svi uključiti, te kako bi se kreirali kvalitetni sadržaji koji će im uljepšati druženje i pružiti kvalitetni socijalni ambijent ovoj populaciji.

Na današnjem prazničnom bazaru posjetioci su imali priliku kupiti ručno izrađene proizvode kojima se podržava rad osoba treće životne dobi, Dječijeg doma ,,Bjelave” i JU ,,Srednje škole poljoprivrede, prehrane, veterine i uslužnih djelatnosti”.