Skip to main content
Please wait...

Obilježavanje Dana državnosti Bosne i Hercegovine – poziv medijima

Povodom obilježavanja 25. novembra - Dana državnosti Bosne i Hercegovine, delegacije Kantona Sarajevo i svih nivoa vlasti položit će cvijeće i odati počast sutra /subota/, 25.11.2023. godine, na sljedećim lokacijama:

  • u 09:00 sati - Spomen obilježje "Vječna vatra",
  • u 09:30 sati - Mezarje "Kovači": Centralno spomen obilježje i mezar Prvog predsjednika Republike Bosne i Hercegovine Alije Izetbegovića,
  • u 10:00 sati - Spomen obilježje ubijenoj djeci opkoljenog Sarajeva 1992-1995. i
  • u 10:30 sati - Spomen park "Vraca".

Planirano je da, pored delegacija Kantona Sarajevo, ovom događaju prisustvuju i članovi Predsjedništva BiH, čelnici Parlamentarne Skupštine BiH i Vijeća ministara BiH, predsjednik i dopredsjednici Federacije BiH, čelnici Parlamenta i Vlade F BiH, te predstavnicima zakonodavne i izvršne vlasti Grada Sarajeva i općina s teritorije Kantona Sarajevo. Pozvane su i delegacije SABNOR-a i Koordinacije boračkih organizacija KS.

 

Molimo Vas da planirate dolazak Vašeg novinara i ekipe.

 

PS: Gradska uprava Sarajeva organizuje podizanje zastave BiH na brdu Hum istog dana u 08.30 sati, a nakon prisustvovanja polaganjima cvijeća prema gore navedenom programu u 11.00 sati će posjetiti i položiti cvijeće na gradskim grobljima Lav, Sv. Josip, Sv. Marko i mezarje Stadion (Koševo), te u 11.30 sati na Spomen obilježje ispred Općine Novi Grad Sarajevo.

 

Služba za protokol i press KS