Skip to main content
Please wait...

Premijer Uk i predstavnici AISEC-a: Podrška događaju kojim će se demonstrirati snaga i potencijal mlade generacije

benamin.turkovic (1, Nov 2023)

Premijer Kantona Sarajevo Nihad Uk danas je primio predstavnike AIESEC-a u Bosni i Hercegovini Hamzu Čengića i Lamiju Lešo.

Kako su danas upoznali premijera Uka, radi se o najvećoj omladinskoj organizacije koja u svijetu djeluje od 1948. godine, dok u Bosni i Hercegovini, odnosno u Sarajevu djeluje od 1953. godine, što je čini jednom od najstarijih omladinskih organizacija u BiH i globalno jednim od najstarijih ogranaka AIESEC-a.

Njihova mreža se proteže u više od 109 država, te broje skoro 40.000 članova na globalnom nivou. U Bosni i Hercegovini imaju više od 80 aktivnih članova, mladih ljudi koji svojim volonterskim radom svakog dana nastoje kreirati pozitivnu promjenu u društvu.

Predstavnici ove organizacije premijera Uka su upoznali s predstojećim aktivnostima. Naime, s obzirom da se ove godine obilježava 75. jubilej AIESEC-a u svijetu, ogranak u BiH je odlučio kreirati niz projekata s ciljem kreiranja kako lokalne, tako i globalne vidljivosti, te širenja svoje misije.

U okviru niza projekata, među kojima su Business Skills Academy u Sarajevu, Mostaru i Banjoj Luci i 10. po redu YouthSpeak Forum u BiH, posebno su izdvojili događaj za koji vjeruju da će im omogućiti globalnu vidljivost, a to je gala proslava 75 godina liderstva.

Premijer Uk danas je pružio podršku tim aktivnostima, s obzirom da se, kako je rekao, radi se o događaju koji će okupiti mlade lidere, predstavnike vlasti i kompanija kako bi demonstrirali snagu i potencijal mlade generacije.