Skip to main content
Please wait...

Poziv medijima na projekciju dokumentarnog filma o Gazi Husrev-begovoj biblioteci za učenike iz Kantona Sarajevo

Poštovani predstavnici medija,

Zadovoljstvo nam je pozvati Vas da se pridružite prikazivanju dokumentarnog filma o Gazi Husrev-begovoj biblioteci „Ljubav prema knjigama: Priča o Sarajevu“, namijenjenoj za učenike 9. razreda osnovnih i 1. razreda srednjih škola iz Kantona Sarajevo.

Svečana projekcija bit će održana sutra /srijeda/, 1. novembra 2023. godine, u pet dnevnih termina - 09:00, 11:00, 13:00, 15:00 i 17:00 sati, u Velikoj sali Gazi Husrev-begove biblioteke (Gazi Husrev-begova 46).

Izjave za medije predviđene su istog dana od 08:45 do 09:00 sati, a tom prilikom novinarima će se obratiti ministrica za odgoj i obrazovanje Kantona Sarajevo Naida Hota-Muminović i direktorica Instituta za razvoj preduniverzitetskog obrazovanja KS Senada Salihović.

Radi se o projektu kojeg organizira Institut za razvoj preduniverzitetskog obrazovanja Kantona Sarajevo u saradnji s Gazi Husrev-begovom bibliotekom, u okviru višednevne manifestacije „Pamćenje svijeta – otrgnuto od zaborava“.  Projekt će obuhvatiti oko 1.000 učenika, kojima će biti omogućena i besplatna posjeta postavci muzeja Gazi Husrev-begove biblioteke.

Molimo Vas da planirate dolazak Vašeg novinara i ekipe.

Srdačan pozdrav,

Služba za protokol i press