Skip to main content
Please wait...

Edukacija za program „Prevencija ovisnosti“– poziv medijima

Poštovani,

Obavještavamo Vas da će posljednja edukacija za program „Prevencija ovisnosti“ biti održana u subotu, 23. septembra 2023. godine s početkom u 09:00 u prostorijama hotela Hollywood (Dr. Mustafe Pintola 23).


Ova edukacija je namijenjena vanjskim saradnicima Instituta za razvoj preduniverzitetskog obrazovanja Kantona Sarajevo odabranim putem Javnog poziva, s ciljem osiguranja visokih standarda kvalitete pri provedbi programskih aktivnosti kroz vannastavne i posebne programe.


Institut je do sada uspješno organizirao cikluse edukacija za programe: „Prevencija nasilja“, „Kultura sjećanja“, „Ekologija“, „Poduzetništvo i finansijska pismenost“ i program „Ostani smiren“. Edukacije predvode renomirani edukatori i stručnjaci iz navedenih oblasti.

Izjave za medije predviđene su istog dana od 08:45 do 09:00 sati.


Medijima će se obratiti ministrica za odgoj i obrazovanje Kantona Sarajevo Naida Hota-Muminović, direktorica Instituta za razvoj preduniverzitetskog obrazovanja KS Senada Salihović i Amir Hasanović, magistar prevencije ovisnosti u svojstvu jednog od edukatora za program „Prevencija ovisnosti“


Pozivamo vaše novinare i ekipe da zabilježe ovaj događaj.


Hvala.


Služba za protokol i press KS