Skip to main content
Please wait...

Potpisivanje preostalih ugovora za sufinansiranje naučnoistraživačkih projekata-poziv medijima

Poštovane kolegice i kolege,

obavještavamo vas da će sutra /srijeda/ 20. septembra 2023. godine sa početkom u 11:00 sati, u velikoj sali Općine Centar, biti upriličeno potpisivanje preostalih ugovora za sufinansiranje naučnoistraživačkih/umjetničkoistraživačkih i istraživačkorazvojnih projekata i programa  iz Budžeta Kantona Sarajevo za 2023. godinu.
Ugovore će potpisati ministar za nauku, visoko obrazovanje i mlade Kantona Sarajevo Pavle Krstić s ovlaštenim predstavnicima projekata koji će biti sufinansirani.
Biće sufinansirani projekti i programi koji su od posebnog interesa za Kanton Sarajevo, kao i projekti čiji su nosioci mladi istraživači, te uvođenje programa/modula/ cikličnih i necikličnih programa na stranim jezicima/digitalni portali, inovativni materijali koji promovišu dostignuća BiH u nauci i umjetnosti (internacionalizacija bez papira, greening).
Sufinanasiranjem su, između ostalog, obuhvaćeni i troškovi tehničke izrade i odbrane doktorske disertacije na Univerzitetu u Sarajevu, troškovi objavljivanja naučnih članaka,  program jačanja kapaciteta za apliciranje na istraživačke EU fondove, potom izdavanja knjiga/monografija, učešća na konferencijama, izdavanja i indeksiranja časopisa, organizacije konferencija…
Molimo da planirate dolazak vašeg novinara i ekipe.

Služba za protokol i press KS.