Skip to main content
Please wait...

Najava događaja planiranih u okviru drugog dana obilježavanja 31. godišnjice formiranja Prvog korpusa Armije Republike Bosne i Hercegovine i poziv medijima

Poštovane kolegice i kolege,

obavještavamo Vas da su sutra /PETAK/ 01. septembra 2023. godine, u okviru obilježavanja 31. godišnjice formiranja Prvog korpusa Armije Republike Bosne i Hercegovine, planirani sljedeći događaji:

1) MIMOHOD RATNIH ZASTAVA JEDINICA 1. KORPUSA, VETERANA I DJECE, prema sljedećem rasporedu:

- U 17:00 sati - postrojavanje veterana i djece sa ratnim zastavama na Trgu 1. korpusa.

- U 17:30 sati kretanje kolone u dvovrsnom stroju ulicom Reisa Džemaludina Čauševića, sa prelaskom u Titovu ulicu kod Predsjedništva, zaustavljanjem kod Spomen-obilježja ubijenoj djeci Sarajeva uz odavanje počasti i polaganje cvijeća, te prelaskom kolone u Titovu ulicu kod Velikog parka i odavanje počasti kod Vječne vatre. Kolona će se nastaviti kretati ulicom Ferhadija I Baščaršijom, preći ulicu kod Sebilja, te nastaviti kretati se ulicom Kovači do Memorijalnog kompleksa Kovači.

- Od 18:30 do 19:00 sati na Mezarju Kovači, planirano je odavanje počasti i polaganje cvijeća na centralni nišan i na mezar prvog predsjednika Predsjedništva RBiH Alije Izetbegovića.

2. SVEČANA AKADEMIJA

-U 19:00 sati u multimedijalnoj sali Memorijalnog centra Kovači održat će se svečana akademija.

Nadamo se vašem dolasku.


Srdačan pozdrav!