Skip to main content
Please wait...

Poziv medijima na konferenciju "Dobrobit djece/učenika i prosvjetnih radnika - predstavljanje rezultata istraživanja o psihofizičkom zdravlju sa preporukama"

Slika

Poštovane kolegice i kolege,

pozivamo vas da prisustvujete konferenciji pod nazivom "Dobrobit djece/učenika i prosvjetnih radnika - predstavljanje rezultata istraživanja o psihofizičkom zdravlju sa preporukama" koja će se održati u utorak, 29. augusta 2023. godine, s početkom u 9:00 sati, u Hotelu Hills u Sarajevu.

Briga o psihofizičkom zdravlju svih članova odgojno-obrazovne zajednice u Kantonu Sarajevo jedan je od ključnih prioriteta Ministarstva za odgoj i obrazovanje Kantona Sarajevo.

Na konferenciji će biti predstavljani rezultati trećeg istraživanja o psihofizičkom zdravlju djece/učenika, prosvjetnih radnika i roditelja/staratelja, koje je provedeno kao dio kontinuiranih napora Ministarstva da se osigura optimalna dobrobit svih članova odgojno-obrazovne zajednice, kao i poredbeni rezultati s ranijim istraživanjima. Pored rezultata istraživanja, na Konferenciji će biti predstavljeni i zaključci, kao i preporuke koje će se temeljiti na dobijenim rezultatima.

Istraživanje je obuhvatilo široki uzorak od 19.000 ispitanika, uključujući učenike, prosvjetne radnike, te roditelje/staratelje. Također će biti istaknuta i važnost brige o mentalnom zdravlju svih članova obrazovne zajednice.
Osim dubljeg uvida u stanje psihofizičkog zdravlja učenika i prosvjetnih radnika, Konferencija će dati i  smjernice za daljnje unapređenje odgojno-obrazovnog rada.

Radujemo se vašem prisustvu i saradnji u promociji važnosti dobrobiti djece/učenika i svih sudionika odgojno-obrazovne zajednice!

S poštovanjem,

Služba za protokol i press KS