Skip to main content
Please wait...

Poziv na press konferenciju o temi „Sigurnost, zaštita i dobrobit učenika u školama“

Poštovane kolegice i kolege,

pozivamo vas na press konferenciju o temi „Sigurnost, zaštita i dobrobit učenika u školama“, koja će se održati u ponedjeljak, 28. augusta 2023. godine, u 13:00 sati.

U susret novoj školskoj godini, Vlada Kantona Sarajevo želi informisati javnost o poduzetim mjerama i aktivnostima iz oblasti sigurnosti i zaštite učenika i multisektorskom odgovoru na potencijalne sigurnosne izazove u školama.

Također, na press konferenciji će biti predstavljeni sadržaji koji će se realizirati u narednoj školskoj godini, a koji su usmjereni na jačanje karakternih vrlina, empatije, socijalnih i komunikacijskih vještina učenika u cilju sprečavanja neprihvatljivih oblika ponašanja i predstaviti procedure postupanja u slučaju iznenadnih, kriznih događaja u odgojno-obrazovnim ustanovama.

Novinarima će se obratiti premijer Kantona Sarajevo Nihad Uk, ministrica Naida Hota-Muminović i direktorica Instituta za razvoj preduniverzitetskog obrazovanja Senada Salihović.

Press konferencija će se održati u zgradi Kantona Sarajevo (namjenski prostor za press konferencije kod svečanog ulaza u zgradu KS).

Molimo da planirate dolazak vašeg novinara i ekipe.

S poštovanjem!

 

Služba za protokol i press KS