Skip to main content
Please wait...

Direktor Kosovac s predstavnicima Društva psorijatičara FBiH: Data podrška uspostavi Programa za liječenje oboljelih od psorijaze u Kantonu Sarajevo

azra.djozo (1, Aug 2023)

Direktor Zavoda zdravstvenog osiguranja Kantona Sarajevo Muamer Kosovac iskazao je podršku uspostavi Programa obezbjeđenja biološke terapije za liječenje osiguranih lica oboljelih od umjerenog do teškog oblika psorijaze u Kantonu Sarajevo.

Na današnjem sastanku s predstavnicima Društva psorijatičara FBiH istaknuto je kako donošenje novih protokola za oboljele od psorijaze predstavlja korak naprijed ka unapređenju liječenja i podrške, te omogućava pristup inovativnim tretmanima i terapijama koje mogu značajno poboljšati kvalitet života ove skupine osiguranika.

„Svi osiguranici i pacijenti u Kantonu Sarajevo su u stalnom fokusu novog menadžmenta. To pokazuje i uspostava Programa obezbjeđenja biološke terapije za liječenje oboljelih od psorijaze, te predstavlja naš potpuno novi pristup u liječenju specifičnih oboljenja“, istakao je ovom prilikom direktor Kosovac.