Skip to main content
Please wait...

Obilježavanje Svjetskog dana menstrualne higijene-poziv za medije

Poštovane kolegice i kolege,

u okviru programa „Za naše dane u mjesecu“ koji se provodi u saradnji Vlade Kantona Sarajevo i UNFPA, Populacijskog fonda Ujedinjenih nacija BiH, sutra /petak/, 26. maja 2023. godine, na platou ispred Aria centra u Sarajevu, na prigodan način će biti upriličeno obilježavanje Svjetskog dana menstrualne higijene, pod nazivom „Ciklus“.

Obilježavanje ovog dana ima za cilj podizanje svijesti stanovništva, a posebno mladih o značaju menstrualnog zdravlja, kao i borbu protiv stigme koja prati ovu temu.

Mlade osobe, ali i svi ostali, će imati priliku igrati edukativnu igru „Ciklus“ koja je veličinom prilagođena igranju na otvorenom prostoru. Edukativnu igru su razvili mladi iz nevladine organizacije Humanity in Action, uz podršku ureda UNFPA u BiH. Prigodne nagrade za učesnike je obezbijedila kompanija dm drogerie markt d.o.o.

Događaj će otvoriti Naida Hota-Muminović, ministrica za odgoj i obrazovanje KS, Azra Koldžo, ispred kabineta premijera Kantona Sarajeva i John Kennedy Mosoti, UNFPA predstavnik za BiH.

Izjave za medije su planirane od 11:45 sati.

Za više informacija, molimo kontaktirajte:
Nenada Marilovića, nenad.marilovic@vlada.ks.gov.ba  i/ili Majdu Prljača, prljaca@unfpa.org
 
Lijep pozdrav!

Služba za protokol i press KS