Skip to main content
Please wait...

Otvaranje izložbe fotografija o energetskoj efikasnosti – poziv medijima

Slika

Obavještavamo Vas da je sutra /utorak/, 16. maj 2023. godine s početkom u 11:00 sati upriličeno svečano otvaranje Izložbe predstavlja rezultate realizacije projekta za povećanje energetske efikasnosti u javnim objektima Kantona Sarajevo.

Izložba će se održati Obala Maka Dizdara 3, na šetalištu ispred Akademije likovnih umjetnosti, a u slučaju kiše bit će postavljena u galeriji Akademije.

Ova foto-izložbe nastala je u okviru projekta "Energetska efikasnost u javnim objektima Kantona Sarajevo" koji Vlada Kantona Sarajevo sprovodi od 2020. godine, uz finansijsku podršku Evropske banke za obnovu i razvoj (EBRD), Evropske unije i Austrije.

Budući da je prva faza projekta tokom koje je renovirano 15 zgrada u Sarajevu uspješno završena, u cilju predstavljanja rezultata projekta, kao i podizanja svijesti građana o značaju ulaganja u energetsku efikasnost, foto-izložbu na otvorenom predstavit će fotografije objekata prije i nakon obnove.

Izložba će biti postavljena na istoj lokaciji do 29. maja ove godine.

Kako je planirano, ovim povodom prisutnima će se obratiti premijer Kantona Sarajevo Nihad Uk, direktorica EBRD-a Manuela Naessl, ambasador Evropske unije Johann Sattler i ambasadorka Austrjie u BiH Ulrike Hartmann.

Za dodatna pitanja molimo Vas kontaktirajte: Bojana Vlajčić gajicb@ebrd.com+381 63 862 93 73

 

Molimo Vas da planirate dolazak Vašeg novinara i ekipe.

 

Srdačan pozdrav,

 

Služba za protokol i press KS