Skip to main content
Please wait...

Poziv na press konferenciju i potpisivanje sporazuma između ministra Bečarevića i direktora javnih komunalnih preduzeća

Sarajevo, 09.05.2023. godine

Poštovani,

Obavještavamo Vas da će ministar komunalne privrede, infrastrukture, prostornog uređenja, građenja i zaštite okoliša Kantona Sarajevo Almir Bečarević i direktori kantonalnih javnih komunalnih preduzeća „Sarajevogas“, „Vodovod i kanalizacija“, „Pokop“, „Park“, „Rad“, „Tržnice-pijace“, „Toplane“ i „Bags – Energotehnika“ te javnih komunalnih preduzeća „Komunalac“ Hadžići, „Vodostan“ Ilijaš i „Trnovo“ Trnovo sutra /srijeda/, 10.05.2023. godine u 10:00 sati potpisati sporazume o sufinansiranju zajedničke komunalne potrošnje. Potpisivanje će biti upriličeno u sali 100 u zgradi Kantona Sarajevo (Reisa Džemaludina Čauševića 1).

Vrijednost sporazuma koji će biti potpisani iznosi 20.945.000 KM i za ovaj iznos javna komunalna preduzeća će obaviti poslove za potrebe Vlade KS i resornog ministarstva.

Pored sporazuma o zajedničkoj komunalnoj potrošnji, bit će potpisani i Sporazum za sufinansiranje gasnih priključaka s KJKP „Sarajevogas“ i Sporazum za sufinansiranje uvođenja kalorimetara za korisnike centralnog grijanja s KJKP „Toplane“ Sarajevo.

Nakon potpisivanja sporazuma bit će upriličena press konferencija, na kojoj će novinari biti u prilici direktorima postavljati pitanja iz nadležnosti kantonalnih javnih komunalnih preduzeća. Cilj konferencije je da javnosti približi rad svih kantonalnih javnih komunalnih preduzeća iz nadležnosti Ministarstva, a sve s ciljem transparentnosti rada, što je prioritet Vlade KS i ministra Bečarevića.

Molimo Vas da planirate dolazak Vašeg novinara i ekipe.

Služba za protokol i press KS