Skip to main content
Please wait...

Konferencija za medije Ureda za borbu protiv korupcije i upravljanje kvalitetom Kantona Sarajevo – poziv medijima

100 dana primjene Zakona o prevenciji i suzbijanju korupcije u Kantonu Sarajevo

 

Mjesto:         Novotel Sarajevo Bristol, Fra Filipa Lastrića 2, Sarajevo   

Vrijeme:       utorak, 25. april 2023.godine, od 9:30 do 10:15 sati

Ured za borbu protiv korupcije i upravljanje kvalitetom Kantona Sarajevo (Ured) organizovat će u utorak, 25. aprila 2023. godine, konferenciju za medije povodom predstavljanja rezultata postignutih u prvih 100 dana primjene Zakona o prevenciji i suzbijanju korupcije u Kantonu Sarajevo.

Konferencija za medije će se održati u hotelu Novotel Sarajevo Bristol (sala Banja Luka) sa početkom u 9:30 sati.

Erduan Kafedžić, šef Ureda za borbu protiv korupcije i upravljanje kvalitetom Kantona Sarajevo, predstavit će rezultate rada ove institucije u postupcima utvrđivanja sukoba interesa, prijavama korupcije, zaštiti prijavitelja korupcije i jačanju integriteta institucija.

Zakon o prevenciji i suzbijanju korupcije u Kantonu Sarajevo stupio je na snagu 1. januara 2023. godine. Zakon je proširio nadležnosti Ureda na upravljanje sukobom interesa i zaštitu prijavitelja korupcije, te je formalizirao ulogu Ureda u uspostavljanju planova integriteta svih javnih institucija u Kantonu Sarajevo. Ured je od početka 2023. godine fokusiran na provedbu odgovornosti koje su utvrđene Zakonom, te je uspostavio mnoštvo procedura i proveo niz aktivnosti.

Predstavnici medija će tokom konferencije biti upoznati sa ishodima pokrenutih postupaka za utvrđivanje sukoba interesa za nosioce javnih funkcija, dodjelom statusa zaštićenim prijaviteljima korupcije, usvajanju planova integriteta u kantonalnim institucijama, kao i sa budućim aktivnostima Ureda u provedbi Zakona.

Parking za predstavnike medija će biti osiguran preko puta ulaza u hotel Novotel Sarajevo Bristol.

Za dodatne informacije možete kontaktirati Selmu Učanbarlić na +387 61 524 446.

Pozivaju se predstavnici medija da prisustvuju događaju.

 

Služba za protokol i press KS