Skip to main content
Please wait...

Ministrica Pavić Pečenković i ministar Vranić posjetili Roditeljsku kuću: “Radom Udruženja ‘Srce za djecu oboljelu od raka’ obezbijeđena je blizina roditelja djetetu koje se bori s opakom bolešću”

azra.djozo (11, Apr 2023)

Ministrica za rad, socijalnu politiku, izbjeglice i raseljena lica Kantona Sarajevo Enda Pavić-Pečenković i ministar zdravstva KS Haris Vranić posjetili su danas Roditeljsku kuću u Sarajevu i predstavnike Udruženja “Srce za djecu oboljelu od raka”.

Ministrica Pavić Pečenković razgovarala je s direktorom Fikretom Kubatom o nastavku saradnje, uz podršku Ministarstva zdravstva KS i ministra Vranića. Dobra saradnja ovog Udruženja s resornim ministarstvima nastavit će se, sve s ciljem pružanja pomoći njihovom kontinuiranom radu.

Ministri su se složili kako je rješavanje ovog pitanja od velike važnosti. Dogovoreni su i naredni koraci koje će oba Ministarstva u koordinaciji s Udruženjem poduzeti.

“Radom ovog Udruženja obezbijeđena je blizina roditelja djetetu koji se bori s opakom bolešću. Zbog ove činjenice, zajedničkim trudom, nastojat ćemo pružiti značajniju podršku Udruženju”, naglasila je ministrica Pavić Pečenković.

Ministar Vranić je, ovom prilikom, naglasio kako mu je drago što se nastavlja zajednička podrška.

“Ministarstvo zdravstva je sa svojim kapacitetima na raspolaganju ministrici i Udruženju u svim aktivnostima. Istrajni smo u želji da pomognemo ovom udruženju”, izjavio je, ovom prilikom, ministar Vranić.

Ministri su s direktorom Kubatom obišli prostorije Roditeljske kuće, te iskazali zahvalnost na prijemu.