Skip to main content
Please wait...

Javna rasprava na prijedlog teksta Odluke o programu utroška sredstava, iznosima novčanih podsticaja, minimalnim uslovima za početak proizvodnje i investiranje te rokovima podnošenja zahtjeva za 2023. godinu - poziv medijima

Poštovani,

Obavještavamo vas da će se, u organizaciji Ministarstva privrede Kantona Sarajevo u srijedu, 12.04.2023. godine, u velikoj sali Općine Centar, s početkom u 14:00 sati održati Javna rasprava o prijedlogu teksta Odluke o programu utroška sredstava, iznosima novčanih podsticaja, minimalnim uslovima za početak proizvodnje, minimalnim uslovima za investiranje i rokovima podnošenja zahtjeva za 2023. godinu.

Kako je odredbama Zakona o novčanim podsticajima u poljoprivredi na području KS definisano da Ministarstvo privrede KS u roku od 15 dana od dana usvajanja Budžeta izrađuje prijedlog spomenute odluke i organizuje javnu raspravu, odmah su pokrenute navedene aktivnosti. 

Uzimajući u obzir da su na tržištu povećane cijene repromaterijala, mineralnih đubriva, sjemena i sadnog materija, kao i nafte i naftnih derivata, iz Ministarstva ističu da su, u cilju zaštite i unapređenja poljoprivredne proizvodnje na području Kantona Sarajevo, u ovom prijedlogu teksta Odluke povećali  iznos novčanih podsticaja po svim vidovima proizvodnje.

Također, iz Ministarstva privrede KS i na ovaj način pozivaju sve zainteresirane strane da uzmu učešće u ovoj aktivnosti.

Molimo Vas da planirate dolazak vašeg novinara i ekipe

                                                                                                                                                Služba za protokol i press KS