Skip to main content
Please wait...

Obilježen Svjetski dan zdravlja u Kantonu Sarajevo 

mirza.islamovic (7, Apr 2023)

Ministarstvo zdravstva Kantona Sarajevo, Općina Centar, Zdravstveni savjet ove općine, u saradnji sa Zavodom za javno zdravstvo KS, obilježili su 7. april - Svjetski dan zdravlja.

U okviru okruglog stola “Zdravlje za sve – Porodična medicina temelj zdravlja za sve”, održane su prezentacije koje su posvećene 75. godišnjici djelovanja i aktivnosti Svjetske zdravstvene organizacije, ali i porodičnoj medicini unutar primarne zdravstvene zaštite koja je ključna u realizaciji cilja u svakoj zemlji.

Prim.dr. Emira Tanović – Mikulec poželjela je dobrodošlicu učesnicima, zajedno sa ministrom zdravstva Kantona Sarajevo, prof.dr. Harisom Vranićem.

Ovom prilikom, ministar Vranić je naglasio kako je Ministarstvo zdravstva poduzelo čitav niz aktivnosti kako bi se preventivnim pregledima i mjerama obuhvatio što veći broj ljudi, kao i aktivnosti kako bi se pomoglo najranjivijim kategorijama društva, što je integrativni segment cilja “Zdravlje za sve”. 

Najavio je i buduće korake u radu ovog Ministarstva.

"Ministarstvo zdravstva KS vam želi sretan 7. april - Svjetski dan zdravlja, uz poruku da je neophodno da o zdravlju mislimo svaki dan a ne samo onda kada ga izgubimo", poručio je ministar Vranić.