Skip to main content
Please wait...

Ministarstvo za nauku, visoko obrazovanje i mlade KS učestvuje na STARfestu – poziv medijima

Poštovani,

Obavještavamo Vas da će u petak, 31.03. i subotu 01.04.2023. godine u periodu od 10:00 do 17:00 sati u Centru Skenderija biti organiziran događaj za promociju razvoja karijere i zapošljavanja mladih pod nazivom STARfest.

Organizator je događaja je NVO “Munja Inkubator”, a na pometnutom događaju se očekuje oko 2.000 posjetitelja – mladih, učenika i studenata, nezaposlenih, kao i roditelja i svih zainteresiranih, uz 100 partnera, kompanija, nevladinih organizacija, institucija koje će govoriti o tržištu rada, poslovima budućnosti uz predstavljanje konkretnih ponuda za mlade – poslova, stažiranja, edukacija, stipendija

S obzirom na nadležnosti, Ministarstvo za nauku, visoko obrazovanje i mlade Kantona Sarajevo na ovome događaju će uzeti učešće u petak, 31.03.2023. godine u periodu od 10.00-16.00 sati, te će imati svoj informacioni štand. Tom prilikom upoznat će i predstaviti prisutnim  mogućnosti za saradnju, podršku i rad s Ministarstvom.

Ovaj događaj će Ministarstvo također iskoristiti za upoznavanje mladih s planiranim aktivnostima izrade strategije prema mladima za period 2024-2028. godine te ih upoznati sa mogućnostima za aktivno učeće u njenoj izradi kako bi dali svoj puni doprinos da Strategija osigura bolji i kvalitetniji život i rad mladih u Kantonu Sarajevo.

Pozivamo Vaše novinare i ekipe da zabilježe ovaj događaj.

Služba za protokol i press KS