Skip to main content
Please wait...

Ministar privrede KS Emir Hrenovica sa predstavnicima uposlenika PD „Butmir“ i „Veterinarske stanice“: „Danas potpisujem Rješenje o razrješenju v.d. direktora Amira Karahasanovića“

azra.djozo (2, Dec 2014)

Ministar privrede Kantona Sarajevo Emir Hrenovica informisao je predstavnike medija da će danas potpisati Rješenje o razrješenju dosadašnjeg v.d. direktora Poljoprivrednog dobra „Butmir“ Amira Karahasanovića te mu ga proslijediti putem pošte.

 

„Iskoristio sam isti pravni osnov - član 44. Zakona o javnim preduzećima da bi po skraćenoj proceduri donio Rješenje o razrješenju aktuelnog v.d. direktora koji već dvije godine zajedno sa upravom čini i uzrokuje direktnu materijalnu štetu po imovinu ovog preduzeća i uposlenike“, istakao je ministar Hrenovica ovom prilikom, te naglasio da je u ime Ministarstva privrede KS uputio inicijativu prema Skupštini Kantona Sarajevo da na svom prvom narednom zasjedanju donese odluku o smjeni skupština preduzeća PD "Butmir" i "Veterinarske stanice" i njihovih nadzornih odbora.

 

S obzirom da očekuje da ovakva rješenja o smjeni dosadašnjih v.d. direktora Senada Arnautovića i Amira Karahasanovića, kao i do sada, neće polučiti i njihovo automatsko povlačenje sa pomenutih mjesta, najavio je i uključivanje Ministarstva unutrašnjih poslova KS uz čiju bi asistenciju u kabinete direktora bili uvedeni novoimenovani v.d. direktori Igor Jerković u „Veterinarskoj stanici“ i  Mirsad Memišević u PD „Butmir“.

 

Dženan Rizvo iz Štrajačkog odbora „Veterinarske stanice“ i Šerif Kurtović predsjednik Sindikata uposlenika PD „Butmir“ dali su podršku u ime uposlenika oba preduzeća ministru Hrenovici za sve korake koje je do sada  poduzeo, ali i za sve koje u narednom periodu namjerava poduzeti. Njima se pridružilo još nekoliko predstavnika oba preduzeća koji su, nakon uvodne press konferencije, održali zajednički sastanak sa ministrom Hrenovicom kako bi do detalja razradili korake koje što prije namjeravaju poduzeti.

 

„Ukoliko se ovakva situacija u našem preduzeću zadrži do Nove godine, našeg preduzeća neće biti“ konstatovao je Rizvo i uputio apel svim instancama koje mogu uticati da se situacija u ovom preduzeću konačno na najbolji način riješi.