Skip to main content
Please wait...

Radi smanjenja zagađenosti zraka: Privremeno ograničenje saobraćaja na dionici longitudinale Otoka-Baščaršija

mediha.zugic (16, Jan 2015)

U okviru poduzimanja interventnih mjera iz DRUGE EPIZODE UPOZORENJA koja je proglašena danas u Kantonu Sarajevo, a po zahtjevu Operativnog štaba Vlade Kantona Sarajevo, Ministarstvo saobraćaja KS donijelo je Rješenje za privremeno ograničenje saobraćaja  na dionici glavne gradske longitudinale Otoka -  Baščaršija i to  ulicama Zmaja od Bosne, Hiseta, Obala Kulina-bana, Telali, Mula Mustafe Bašeskije i Maršala Tita radi smanjenja zagađenosti zraka.

Zabranjuje se kretanje motornih vozila čija najveća dozvoljena masa  prelazi 3,5 tone  i vozila čiji motori imaju normu manju od “EURO” 3, osim vozila Javnog gradskog prevoza i vozila ostalih komunalnih službi u funkciji,  na  pomenutoj dionici glavne gradske longitudinale u periodu od 20:00 sati večeras /16.01.2015. godine/ pa do proglašenja ukidanja “DRUGE EPIZODE UPOZORENJA”.

 Regulaciju toka saobraćaja na dijelu privremenog ograničenja i raskrsnicama na kojima se saobraćaj usmjerava u alternativne pravce vršit će pripadnici MUP-a Kantona Sarajevo. Nakon sticanja uslova za redovno odvijanje saobraćaja motornih vozila, pripadnici MUP-a će uspostaviti redovni režim saobraćaja o čemu će građanstvo biti pravovremeno obaviješteno.