Skip to main content
Please wait...

Prezentiran Godišnji izvještaj o radu Ministarstva privrede Kantona Sarajevo

azra.djozo (23, Mar 2015)

Ministar privrede Kantona Sarajevo Emir Hrenovica prezentirao je danas na konferenciji za medije organiziranoj u Domu mladih „Centra Skenderija“ Godišnji izvještaj Ministarstva privrede KS za 2014. godinu.

 

„Privreda u Kantonu Sarajevo u protekloj godini je bila u teškom stanju, što je iskazano u više navrata protestima kolona nezadovoljnih radnika 'Veterinarske stanice', 'Butmira' 'Hidrogradnje', 'Pretisa', 'ZOI'84' i drugih preduzeća ispred zgrade KS“, kazao je na početku konferencije ministar Hrenovica. Dodao je da su, bez obzira na sve poteškoće i sve probleme sa kojima su se stalno susretali u svom radu, uspjeli sačuvati socijalni mir i riješiti veliku većinu problema radnika.

 

Ministarstvo je u protekloj godini organiziralo Međunarodni poslovni forum, potpisalo veliki broj značajnih ugovora o dodjeli koncesija, sanaciji i rekonstrukciji lokalnih puteva, aktivno učestvovalo i organizovalo akcije pošumljavanja sa učešćem školske djece, ostvarilo značajnu saradnju sa Srednjom školom za drvni dizajn i Šumarskim fakultetom, izradilo brošuru o industrijskim zonama sa uputstvom za otvaranje malih i srednjih preduzeća, obišlo preduzeća koja rade u devet industrijskih zona, odvojilo sredstva za sanaciju Hotela „Maršal“ i niz drugih veoma značajnih aktivnosti.

 

„Jedini smo kanton koji je isplatio sve planirane novčane poticaje u Federaciji Bosne i Hercegovine“ naglasio je ministar Hrenovice te istakao da se u proteklom periodu kontinuirano radilo na uređenju korita rijeka s ciljem zaštita od poplava i stvaranja novih poljoprivrednih područja.

 

Inače, konferenciji za medije su prisustvovali predstavnici uposlenika KJP „Sarajevošume“, Hotela „Maršal“, „Veterinarske stanice“, „Hidrogradnje“, „Centra Skenderija“ i drugih javnih preduzeća koji su tim činom iskazali zahvalnost ministru i uposlenicima ovog ministarstva zbog iskazanog razumjevanja za sve njihove probleme.

 

Ministar Hrenovica se na kraju konferencije za medije zahvalio svim prisutnima na podršci i saradnji koje su stalno isklazivali tokom procesa prevazilaženja svih problema sa kojima se svakodnevno susretao u proteklom mandatu.