Skip to main content
Please wait...

GRAWE osiguranje donirat će 10.000,00 KM za poboljšanje saobraćajne signalizacije i osvjetljenja u ulici Obala Kulina bana

mediha.zugic (6, Apr 2015)

GRAWE osiguranje d.d. Sarajevo donirat će Ministarstvu saobraćaja Kantona Sarajevo 10.000,00 KM za poboljšanje saobraćajne signalizacije i osvjetljenja na glavnoj gradskoj saobraćajnici, u ulici Obala Kulina bana, u neposrednoj blizini Narodnog pozorišta. Dogovoreno je to na sastanku ministra saobraćaja Kantona Sarajevo Muje Fiše i predstavnika ove društveno odgovorne kompanije Fikreta Hodžića i Harisa Ćorića, održanom u petak prošle sedmice. Cilj realizacije ovog projekta, kako je istaknuto, je poboljšanje sigurnosti svih učesnika u saobraćaju.

Ministar Fišo je zaključio da su neki od glavnih uzroka saobraćajnih nezgoda na pomenutoj raskrsnici neadekvatno postavljena saobraćajna signalizacija, visoka frekvencija vozila i pješaka, slaba osvjetljenost raskrsnice, nesavjesna vožnja vozača, te nepoštovanja saobraćajne signalizacije od strane pješaka i ograničenja brzine od strane vozača. Inače, na pomenutoj raskrsnici je evidentiran povećan broj saobraćajnih nezgoda u kojima, pored velike materijalne štete na vozilima, često stradaju i naši sugrađani sa doživotnim zdravstvenim posljedicama.

On je naglasio da su ovakve društveno odgovorne aktivnosti dobar primjer prakse međusobnog uvezivanja vlasti i privrede u svrhu preventivnog djelovanja a radi zaštite života građana i poboljšanje sigurnosti svih učesnika u saobraćaju.  

„Ministarstvo saobraćaja Kantona Sarajevo će rado podržati pozitivne inicijative i rješenja koja su od koristi za građane, a koja dolaze od svih zainteresovanih strana, vladinih i nevladinih institucija, građana i privrednih subjekata“, istakao je ovom prilikom ministar Fišo.

Kako je najavljeno, Ministarstvo saobraćaja Kantona Sarajevo će odmah poduzeti sve neophodne pravno-tehničke aktivnosti u cilju implementacije ove donacije.