Skip to main content
Please wait...

Kolegij Skupštine Kantona Sarajevo: Druga sjednica Skupštine KS održat će se 29. aprila 2015. godine

lamija.bojadzic (16, Apr 2015)

Druga radna sjednica Skupštine Kantona Sarajevo održat će se 29. aprila 2015. godine, zaključak je to sa današnje sjednice Kolegija Skupštine. Po predloženom dnevnom redu ove sjednice zastupnici će se izjašnjavati o Prijedlogu zakona o plaćama i naknadama u javnim ustanovama iz oblasti socijalne zaštite u Kantonu Sarajevo te o nacrtima zakona o izmjenama i dopunama Zakona o srednjem obrazovanju i Zakona o osnovnom odgoju i obrazovanju koji se tiču usaglašavanja sa Zakonom o zaštiti ličnih podataka u BiH.

Prijedlog Odluke o usvajanju Programa razvoja zaštite i spašavanja ljudi i materijalnih dobara od prirodnih i drugih nesreća na području Kantona Sarajevo za period 2014-2018. godina, programi Odluka o davanju saglasnosti na programe rada JU "Služba za zapošljavanje", Fonda KS za izgradnju stanova za članove porodica šehida i poginulih boraca, RVI, demobilisane borce i prognane osobe, Kantonalnog stambenog fonda za 2015. godinu takođe će biti na dnevnom redu Druge sjednice Skupštine KS.

Zastupnici Skupštine očitovat će se i o Prijedlogu programa Dana Kantona Sarajevo od 02. do 09. maja 2015. godine kao i o izvještajima o radu Nezavisnog odbora za izbor i reviziju policijskog komesara za 2014. godinu kao i o Izvještaju o stanju u oblasti socijalne zaštite, zaštite civilnih žrtava rata i zaštite porodica sa djecom u 2014. godini.

Predloženi dnevni red Kolegij može dopuniti i četiri dana prije održavanja sjednice Skupštine, što je predviđeno Poslovnikom o radu Skupštine Kantona Sarajevo.