Skip to main content
Please wait...

Ministar Hasanspahić i načelnik Berilo potpisali Sporazum: Nastavlja se izgradnja kanalizacione mreže u općini Trnovo

mediha.zugic (19, Oct 2015)

Sporazum o izgradnji i rekonstrukciji kanalizacione mreže na području općine Trnovo potpisali su danas ministar komunalne privrede i infrastrukture Kantona Sarajevo Senad Hasanspahić i načelnik te općine Ibro Berilo.

Planirana je gradnja i rekonstrukcija mreže na pet lokaliteta u ovoj općini za što je iz Budžeta Kantona Sarajevo u ovoj godini, sa pozicije vodne naknade, izdvojeno 160.000,00 KM.

Načelnik Berilo je naglasio da je za ovu općinu od velike važnosti zaštita okoliša, te da će planirana sredstva biti utrošena u nastavak neophodnih radova na izgradnji kanalizacione mreže u Brutusima, Ostojićima, Gaju, Lukavcu te na potezu Šabići-Kolijevka.

„Cilj je da se kroz nastavak započetih radova na ovim lokalitetima novom mrežom povežu naseljena mjesta Lukavac-Šabići, kao i da se nastavi izgradnja mreže u Ostojićima. Dogradnjom kanalizacione mreže nastojimo i zaštititi rijeku Rakitnicu od zagađenja“, ističe načelnik Berilo.

"Drago mi je da imamo zajednički interes kada je u pitanju realizacija ovakvih projekata u Općini Trnovo. Ovim sporazumom, kao i sporazumom koji će Ministarstvo sklopiti sa općinom Novo Sarajevo za nekoliko dana,  okončat ćemo prvi ciklus dodjele sredstava iz Budžeta za izgradnju i rekonstrukciju kanalizacione mreže u Kantonu Sarajevo“, izjavio  je ministar Hasanspahić.

Kako je najavljeno, radovi će početi za deset dana, a trebali bi biti završeni do kraja maja naredne godine.